Tyskland som vækstpotentiale

Tyskland – vækstpotentiale

Tyskland er verdens fjerdestørste økonomi og EU`s største marked. Med sine næsten 83 mio. indbyggere og store fremstillingsindustri er Tyskland traditionelt kendt som Europas vækstlokomotiv. Finanser og institutioner er sunde, og både landet og virksomhederne opnår generelt gode kreditvurderinger.

Siden 1970`erne har Tyskland været Danmarks største og vigtigste eksportmarked. Ca. 16 pct af den danske vareeksport går til Tyskland.

Takket være den geografiske nærhed og de kulturelle ligheder er der gennem årene opbygget langvarige og stabile handelsrelationer mellem danske og nordtyske virksomheder. 

Der er stadig et stort uudnyttet potentiale især i de sydtyske delstater, der er kendetegnet ved en stærk købekraft og en stor befolkning.

Målretning, tilpasning og tilstedeværelse

Det tyske marked er både attraktivt og konkurrencepræget. For at lykkes er det vigtigt at definere en klar forretningsmodel og markedsføringsstrategi, foretage nødvendig produkttilpasning og at være til stede. Den personlige kontakt er en forudsætning, og det forventes, at man agerer hurtigt ved forespørgsler og ordrer.

Tidsfaktor

Da tyskerne er grundige og konservative, bør man være indstillet på, at det kræver tålmodighed at blive etableret på markedet. Når det lykkes, kan man glæde sig over langvarige og loyale forretningsforbindelser.

Segmentering

Tyskland består af 16 delstater, der strækker sig over et stort geografisk område og er kulturelt forskellige. Det kan derfor være hensigtsmæssigt at koncentrere sig om en begrænset region, ligesom det kan være nødvendigt at foretage en målrettet produktsegmentering.

Husk – kommuniker på tysk, hvis I vil sælge i Tyskland.